Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

За първи път в Добрич: Турнир по плажен тенис от календара на световната федерация IFBT

Национален турнир по плажен тенис ще се проведе в Добрич на 26 и 27 септември, в рамките на събитията за Деня на Добрич. Турнирът ще се състои за трета година, но за първи път той ще е под шапката на едната от двете световни федерации  по плажен тенис – IFBT, със седалище в Барселона. „Това е изключително престижно за града ни“, коментира за Про Нюз Добрич организаторът Митко Димитров.

На 26 септември от 9.30 часа в комплекс "Простор" стартира основният турнир. Схемата е от 16 отбора, разделени в 4 групи, като първите два продължават на четвъртфинали. След приключването на основния турнир ще започнат срещите при ветераните 50+. Там за участие са се записали 7 двойки. Финалите ще са на 27 септември от 9.30 часа. Веднага след тях започва турнирът при смесените двойки, които са 8.

Всички двойки от трите формата ще получат точки за световната ранглиста.

В първите две издания на спортната проява е имало само основен турнир. За първи път ще има състезание 50+ и микс двойки.

В турнира ще се включат състезатели от Добрич, Варна, Русе, София, Бургас, Русия и Украйна.Димитров сподели, че на този етап турнира няма спонсор и се надява догодина нещата се променят, защото при наличие на награден фонд ще могат да се привлекат всички национални състезатели.

Съорганизатор на спортното събитие е бургаския клуб по плажен тенис, който е асоцииран към IFBT.

c