Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Дуранкулак посрещна първия финиширал колоездач от пробега Дунав Ултра

Петокласник от шабленското село също се включва в колоездачния тур

В 21.30 часа снощи в Дуранкулак финишира първият състезател от поредното издание на колоездачното приключение Дунав Ултра – това е 34-годишният Александър Александров от Враца. Кметът на шабленското село Веселин Йорданов съобщи за Про Нюз Добрич, че по традиция е връчил сертификат на победителя в тура пред кметството в часа на пристигането. Преди това на табелата на Дуранкулак е направена снимка на Александров, с която се удостоверява пристигането му в крайната точка на пробега.

Тази година Александров измина най-бързо – само за 39 часа, 690-те километра от класическия маршрут на колоездачния тур. До момента той е имал две записани участия в категория Екип 4 колоездачи - през 2018-та и 2019-та година. Той е и първият колоездач в историята на Дунав Ултра, който в три последователни години успява да преодолее дистанцията на маршрута за под 48 часа.

Рано тази сутрин завърши предизвикателството за най-бързите колоездачи (до 48 часа), но днес то продължава за тези, които са планирали изминаването на 700-те километра на маршрута за 3 дни. В момента има разпръснати колоездачи по Дунава в разстояние на близо 300 километра един от друг - от с.Байкал през Силистра до Добрич. Тазгодишното приключение за близо 100 колоездачи от България и Румъния продължава. Очаква се този следобед в Дуранкулак да пристигнат още двама състезатели.

Петокласник от Дуранкулак също ще се включи в тура. Той се казва Димитър Георгиев и е запален велосипедист, каза кметът Йорданов. Момчето ще причака колоездачите на село Спасово този следобед и ще измине с тях 22 километра до Дуранкулак, под зоркото око на баща му, който ще го следва с автомобил. 

c