Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Лефтеров/Мичев с BMW E30 поведоха в XVI Ретро рали Варна - класик

Екипажът Н. Лефтеров и Н. Мичев с автомобил BMW E30 са водачи след края на днешния първи етап от 16-ото издание на ретро ралито "Варненски автомобилен събор" /ВАС/.

На 29 август, втори в надпреварата "Точна езда", по състезателната дистанция Варна - Кичево - Климентово - Орешак - Балчик, завършиха Г. Андонов и Й. Андонова с Volvo 144. Трети във временното класиране са С. Стаматов и В. Станева с BWM E30.

Над 30 автомобилни екипажа участват в тазгодишното XVI-о издание на “Варненски автомобилен събор” – класик, чийто старт бе даден днес пред Двореца на културата и спорта във Варна.

В късния следобед, колоната от автомобили пристигна в Каварна, където возилата ще бъдат подредени на централната градска улица. Както и в предишни години, на авто дефилето в Каварна се представят и ретро автомобили на регионални собственици, неучастващи в официалната надпревара.

Организаторите – Авто мото ретро клуб – Варна, „Нептун моторспорт“ и СБА-Варна, обявиха че за това издание на „Варненски Автомобилен събор“, участие ще вземат 25 ретро и от 6 до 8 електрически автомобила. В надпреварата участват екипажи от цялата страна. Според регламента на състезанието, в ретро ралито се включват туристически серийни автомобили, а от тази година и електрически автомобили, движението на които е по закона за движение по пътищата.  Проявата е обезпечена със спортни съдии от СБА – Варна, отговарящи за правилното и безопасно провеждане. Тя няма скоростен и състезателен характер.

Втората част от надпреварата (на 30 август) ще стартира от Каварна, по маршрут:

  • Топола (1)
  • Ген. Кантарджево (2)
  • Орешак (3)
  • Аксаково (4)
  • Варна (финал)

Събитието се провежда при стриктно спазване на мерките за предпазване от заразяване с COVID-19, увериха организаторите от Авто мото ретро клуб – Варна, „Нептун моторспорт“ и СБА-Варна.

снимки: narodensport.eu

c