Бизнес Водещи новини Фирмите в Добрич Храна и напитки

Сбъднатата мечта на Ваня и Шери от Добрич се казва сладкарница „Орхидея”

Иванка Иванова по професия е готвач. Има повече от 18 години стаж в този занаят. През последните години е работила в сладкарски цех, но много преди да започне работа там, е изработвала торти у дома. Те са голямата й страст.

Първата е  била за годинката на сина й.  Продължава да радва семейството си и след това с нови сладки изкушения. Тортите, които прави, са с различни форми, вкусове и сюжети.

Шери Мустан е завършила сладкарство в Професионална гимназия по туризъм в Добрич. Искала е да продължи да учи за технолог, но родителите й ней позволили. Така  започва работа в сладкарски цех. 15 години там тя има шанса да се учи от майстори в занаята. После сменя фирмата и така се запознава с Ваня. Любовта им към сладкарството е  и пътеката към приятелството им.  

Те са усмихнати, чаровни, приветливи и уникални сладкарки. Всяка една от тях има таланта, опита и фантазията да сътвори невероятни на вкус и вид сладки изкушения.

Съпругът на Ваня от няколко години я убеждава да открие свой сладкарски цех и сладкарница, познавайки възможностите й. Но тя все не си дава шанс, докато животът сам  не й дава знак за промяната.

Идва  COVID – 19. Шери е съкратена от работа. И тогава Ваня решава да предприеме крачката. Споделя идеята с приятелката си. Във време, в което повечето фирми прекратяват дейността си, други съкращават персонал, Ваня предлага да открият свой сладкарски цех. Точно сега. Заедно решават да рискуват  и така  се появява сладкарница „Орхидея”.

Защо „Орхидея” ли? – това е любимото цвете на Ваня. Тук може да откриете много вафлени орхидеи, изработени от сръчните ръце на майсторката, както и теменужки, рози, калии и всякакви други цветя, по желание на клиента. Ваня е завършила специален курс за изработка на цветя от вафлени кори.

В сладкарницата се предлагат изцяло натурални продукти. Работи се с естествени оцветители и подправки. В „Орхидея” може да си припомните вкуса на бабините торти – с истински крем, с домашен сироп и с прясно изпечен блат. По собствена рецепта са спаначените торта и руло. Новост като предлагане в Добрич са тортите с цвекло, черен морков и боровинки.

Освен тях може да опитате френска селска торта с точени кори,  баклава, медени бисквитки, кошнички и др. Празничният ви ден ще остане незабравим, благодарение на   бутиковите и сватбени торти, изработени от сръчните сладкарки, които се допълват идеално. Тук може да опитате и поръчате всякакви дребни сладки за семеен празник, за кръщене, рула, пасти и всичко, което клиентът пожелае или предложи като идея в зависимост от повода.

Новата сладкарница се намира в района на „Таралежките” и предлага десерти за всеки вкус. А Ваня и Шери обещават да направят най-вкусните сладки изкушения, за да зарадват и удовлетворят клиентите си.

Follow Me:

Related Posts

 1. Маринела Липчева-Вайс says:

  Открих сладкарница “Орхидея” благодарение на Вашата статия в интернет. Понеже съм Ви колежка, реших, че мога да Ви се доверя и не сбърках:)) Благодарение на тези две момичета родителите ни бяха безкрайно щастливи, празнувайки вчера диамантена сватба макар и без нас- децата, които сме на хиляди километри далеч от тях.

  • Pro News Dobrich says:

   Здравейте! Много се радваме, че сме били полезни.
   Бих искала да Ви предложа да разкажем за Вашите родители, за тяхната диамантена сватба /дай Боже всекиму/.
   Това са прекрасни новини и, ако Вие сте съгласна, ще се получи много добре. Пък и ще е още един своеобразен подарък за празника им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *