Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Корабомоделисти представят творенията си в Каварна

Начало на Държавното първенство за настолни корабни модели – класи „С“ и на Държавното първенство - II кръг за радиоуправляеми яхти – клас „FS” бе дадено днес пред ХГ „Христо Гардечлиев“ в Каварна.

Събитието откри Стоян Станев – председател на клуба по корабомоделен спорт „Вимпел“. „Отново сме на старта на нашия турнир и първенство. За радост, тази година, след петгодишно прекъсване, отново ще се включи републиканският турнир за яхти. Приветствам Ви с добре дошли и Ви пожелавам попътен вятър“, с тези думи инж. Евгени Генов - председател на Българската федерация по корабомоделизъм, се обърна към участниците.

Участие в 69-тото Държавно първенство за настолни корабни модели – класи „С“ ще вземат 25 модела от 4 клуба  от България – Каварна, Русе, Пазарджик и Хасково. Клас „С-2“ е с най-голямо присъствие, в него ще бъдат представени съвременни модели кораби.

Надя Любчева – главен съдия на състезанието за радиоуправляеми яхти – клас „FS”, сподели, че са регистрирани 11 яхти от 5 клуба в страната.

Състезанието по радиоуправляемите яхти може да се наблюдава днес до 17.00 часа и на 8 август от 11.00 до 18.00 часа на средната буна в морска зона - Каварна.

c