Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Мюзикъл за великия Чаплин ще бъде представен в Двореца в Балчик

Мюзикълът „Чаплин“ ще бъде представен в Двореца в Балчик на 19 август от 21 часа, съобщават организаторите от ДКИ КЦ „Двореца“ и Театрално-музикален продуцентски център – Варна.

Мюзикълът стартира на фестивала за музикален театър в Ню Йорк през 2006 година, дебютира в Play Joula Playhouse през 2010 година, а след това е премиерата му на Бродуей през 2012 година. „Чаплин“ е мюзикъл на американския композитор и текстописец Кристофър Къртис.

Режисьор-постановчик на спектакъла е Борис Панкин, диригент е Страцимир Павлов, хореографията е дело на Анастасия Неделчева, а сценографията – на Константин Гарнизов. Художник на костюмите е Розина Макавеева.

В ролите се превъплъщават Мариан Бачев (Чарли Чаплин), Борислав Веженов (Сидни Чаплин), Десислава Николова (Хеда Хопър) и др. Участват солистите, балетът и оркестърът на Държавна опера Варна.

Мюзикълът „Чаплин“ е базиран на живота на Чарли Чаплин, известният филмов актьор, писател, продуцент и режисьор. Действието обхваща цялата му кариера и се разгръща от най-първото представление на Чаплин като дете в Лондон до трогателното присъждане на почетна награда на Филмовата академия през 1972 година.

Шоуто представя пътя към славата на обичания актьор, както и хората, изиграли ключова роля в живота му, като майка му Хана, по-големият брат Сидни, четвъртата му жена Уна О‘Нийл и журналистката Хеда Хопър. Мюзикълът проследява създаването на легендарните филми на Чаплин, включително „Детето“, „Цирк“, „Модерни времена“ и „Великият диктатор“, както и неговото трудно детство, стихиен любовен живот и страстни политически убеждения. Оригиналната музика от Кристофър Къртис включва песните „Look at All the People”, “Just Another Day in Hollywood” и “This Man”.

Билети се продават на касата на Двореца, която се намира от страната на плажната алея. Цените са 10 лева за възрастни и 8 лева за деца и пенсионери.

c