Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

В курорта Албена бе открит международният бридж фест

За 38-и път в курорта Албена бе открит Международният бридж фестивал "Албена 2020". По традиция първите 4 дни на събитието са подгряващи, като ще се провеждат различни турнири. Те са предназначени за гостите, пристигнали основно за почивка в Албена, както и за състезатели и любители на най интелектуалния спорт от близките населени места.

Сериозните турнири започват на 27 юни и продължават до 5 юли.

Всички срещи от спортната надпревара ще се проведат в новия конгресен център”Перуника” на територията на ваканционно селище “Албена”.

По програма турнирът за смесените двойки е на 27 и 28 юни. В нея участниците се състезават за купите и наградите на организаторите на Фестивала от спортен клуб”Дама купа”.

Най масовата проява е тридневният двойков турнир”Конгрес Албена” – от 30 юни до 2 юли. В него състезателите мерят сили за най-големите награди на домакините от “Албена”АД. Като “майсторски” организаторите определят Открития отборен турнир – от 3 до 5 юли. В него се срещат най-силните отбори от страната и Румъния, за определяне на призьорите. Финалните двубои между най-добрите тимове ще бъдат излъчвани в световното интернет пространство чрез най големия бридж сайт “Bridge Base Online”/ББО/”. Излъчването е предвидено за 5 юли от 10.00 часа.

По традиция, домакините от ваканционно селище Албена предоставят на всички участници и гости атрактивни условия за настаняване, изхранване и забавления в комплекса. 

c