Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Нови три топ имена се включват в състава на "Добруджа 07"

Трима опитни състезатели ще се завърнат в състава на "Добруджа 07" през новия сезон 2020/2021. Това обявиха от ръководството на добричкия волейболен клуб.

С екипа на "зелените" ще заиграят отново - разпределителят Георги Манчев, както и центровете Денис Чавдаров и Венцислав Рагин. 

Манчев бе привлечен на полусезона от "Дунав", след двегодишно отсъствие от волейболното поле. Допреди това, 196-сантиметровият състезател защитава цветовете на "Добруджа 07", но тежа травма го извади за дълъг период от време извън състезателното поле.

Централният блокировач Венцислав Рагин пък прекара последните два сезона при "тигрите" от "Хебър", с който спечели Купата и Суперкупата на България, както и сребърните медали в Суперлигата.  

Денис Чавдаров също идва от "Хебър", за които игра през изминалия сезон. Преди да премине при пазарджиклиии, в продължние на четири години той бе неизменен титуляр в състава на "Добруджа 07".

От ръководството на добричкия клуб вече потвърдиха, че Димитър Маринков продължава да е част тима и през следващия сезон. На този етап са привлечени двама юноши от старшата възраст - Хакан Раиф и Живодар Иванов.

През седмицата, Миро Живков - треньор на "Пирин" и бивш наставник на "зелените", също потвърди, че към него има отправена оферта от шефовете на "Добруджа 07" за старши-треньорския пост.

Източник: bgvolleyball.com

c