Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Албена е готова за сезона, първите хотели посрещат туристи на 29 май

Албена е първото ваканционно селище в България, с план за безопасна почивка. Хотелският комплекс Калиакра с четиризвездните хотели Калиакра Бийч и Калиакра Маре, ще посрещнат първите си гости от 29 май, съобщиха от ваканционното селище.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, емблематичният ни морски курорт Албена е готов с план за безопасна почивка. Курортът затвори веднага след обявяване на извънредното положение на 13 март. Преди то да изтече обаче, забраната за посещението му се вдигна.

От 6 май ваканционно селище Албена вдига бариерите за посетители, Там започна засилена дезинфекция във връзка с недопускане разпространението на Covid-19.  Пристигащите моторни превозни средства на територията на ваканционно селище Албена преди преминаване на входната бариера се дезинфекцирани (гуми и шаси) от служители на Албена АД.  На всяко едно от лицата, които влизат в комплекса, се измерва температурата.

При влизане на гостите в хотел, повторно ще бъде измерена телесната им температура, след което ще трябва гостите да дезинфекцират ръцете си с дезинфектант от специално поставените за целта диспенсъри. Ако при тази втора проверка на температурата се установи лице с такава над 37°С, здравните власти ще бъдат сигнализирани, а гостът ще трябва да изчака в помещение, определено от управата за изолатор до момента на пристигане на медицинските лица. За целта от курорта ще осигурят достатъчно свободно място за всеки гост. „Хотелите ще бъдат запълнени до 65-70 %. По този начин ще дадем повече пространство и свобода на гостите", поясни зам.-директорът Експлоатация на „Албена“АД Христо Пенев.

По време на настаняването персоналът на хотелите ще следи да се спазва социална дистанция. Достатъчно разстояние ще бъде осигурено и в ресторантите. „В бюфет масите ще има персонал, който ще обслужва гостите. Всички маси, всички столове ще се дезинфекцират постоянно, приборите ще бъдат индивидуално опаковани. По този начин всеки гост ще си вземе плика с приборите, които са му необходими“, каза още Христо Пенев.  На плажа вече са наредени чадърите, които са на отстояние от 7 метра помежду си, за да има повече социална дистанция между хората. Обслужването на плажа също ще става с предпазни облекла и ръкавици. От следващата седмица в „Албена“ поетапно ще отварят различни съоръжения и заведения.

От утре, 12 май за всички любители на спорта ще заработят плувният басейн на хотел “Добруджа”, както и централните тенис кортове в комплекса. Отново утре ресторант Tex Mex Beergarden ще отвори врати, за да посрещне почитателите на любимите вурстчета и освежаваща немска бира.

c