Бизнес Водещи новини - дясно

“Албена” получава над 105 000 помощ по схемата 60/40

Всяка трета фирма, която ще получи помощта по схемата 60/40, е от сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Това сочи публикуваният от Националния осигурителен институт списък на одобрените тази седмица работодатели, които ще бъдат компенсирани за запазване на заетостта.

Сред получателите са редица хотели и курорти.

Така например, “Албена” получава за 158 свои служители малко над 105 000 лева. Сред получателите са също “Гранд хотел Варна”, хотел “Банкя палас”, балнеологичният център – “Камена”.

Един от най-големите получатели на помощта е групата „Шишеджам“. От публикувания списък на одобрените работодатели става ясно, че най-много средства, а именно малко над 192 000 лева, получава заводът за домакинско стъкло “Паша бахче” – България, който е дъщерно дружество на “Шишеджам”. Средствата са за три месеца за запазване на заетостта на 1120 души.

Заводът на групата за обработено стъкло “Тракия глаз” – България получава близо 94 000 лева за 440 души. В първия транш на плащанията миналата седмица беше включен и третия завод “Шишеджам аутомотив”. Така групата ще подпомогне общо близо 2000 работници с компенсации от около 350 000 лева.

Сред одобрените е и заводът за кабелни инсталации в автомобилите АТЕС в Сливен, който ще получи малко над 103 000 лева за 539 работници, показва още списъкът на НСИ.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *