Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Екскурзовод от Добрич: Ако не отворят границите, ще се разчита само на българските туристи

„Към днешна дата туроператорските фирми още не работят” – сподели  пред репортер на Про Нюз Добрич екскурзоводът Станислав Йорданов от Добрич. По думите му една част от колегите му са в неплатен отпуск, други са се регистрирали на трудовата борса.

Има резервации на туристи, които са отменени, съобщи Йорданов. На някой от отказалите се са върнати парите, а други резервации са презаверени за по-късен период във времето. Има и такива,  които на този етап са в режим на изчакване. Те са за месец юли, като всички се надяват до тогава границите да са отворени. В противен случай хотелиерският бранш ще разчита само на българските туристи, казва екскурзовода. И допълва, че хотелиерите искрено се надяват да бъдат разбрани и подкрепени от сънародниците си.

„Хотелиерският бизнес трудно може да съществува сам за себе си. С него вървят ресторантьорският, търговията, услугите и развлеченията. Това са браншове, взаимно свързани, особено за летния сезон по морето. Хората искат да разпуснат, да отдъхнат, да се поглезят и насладят на хубава храна, на чиста природа и добра компания. Надяваме се скоро да се види краят на пандемията и лятото да даде нов заряд на всички ни” – заяви Станислав Йорданов.

c