Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Преди Великден в Добрич лапад и коприва са по-дефицитни от агнешкото

С наближаването на Великден се оказва, че в Добрич е по-трудно да откриеш лапад и коприва, отколкото агнешко месо, козунаци или яйца.

И тази година, въпреки финансовите проблеми, добруджанци предпочитат да сложат на Великденската си трапеза ястие с агнешко месо.

Наша проверка установи, че можете да откриете агнешка предна четвъртина на цени от 13.00 до 15.20 лв. за килограм. Цената на агнешката задна част е в диапазон от 14.00 до 17.20 лв./кг, а агнешки комплект за дроб е със средна цена около 8.00 лв. Замразени кебапчета или кюфтета от агнешко месо са с цена за килограм от 8.30 лв. Предлагат се и по-малки разфасовки. Агнешки главички има, както в специализираните за месо магазини, така и в някои от супермаркетите.

Спанак има в големите вериги, като цената за 200 гр е 3.00 лв., а за 500 гр – 4.00 лв. На пазара цената за 500 гр е 2.00 лв. Там може да се намери и лапад на връзка за левче, но ще трябва да си вземете поне 4, за да направите супа за 4-членно домакинство. Копривата е най-трудна за намиране. Може да се открие при възрастните жени, които предлагат продукцията си по улица "Полковник Дрангов" /където се намира Детска млечна кухня/.

c