Водещи новини - дясно Туризъм

От Европа роми от Добрич помагат в извънредното положение на хора в нужда

Добричлии, живели някога в квартал „Изгрев“, които сега изкарват прехраната си в чужбина, са се организирали и са събрали средства, с които да бъдат подпомогнати семейства в нужда. Очаква се днес или утре събраните от всички краища на Европа пари да стигнат до Добрич.

„Благодарни сме на момчетата от Берлин, Италия, Испания, Полша, Нидерландия, които с жеста си показват, че родното място им е скъпо и милеят за България. Тази година ние, ромите, няма да отбележим официално нашия ден и ще се съобразим с карантината, но с кампаниите си показваме, че сме хора. Добри хора“ – сподели ромският лидер и бивш главен координатор за Североизточна България, Живко Стоянов, който от 30 години се занимава с обществена дейност.

Както Про Нюз Добрич вчера съобщи, млад Асен Галинов, по-познат като Бирсен, който живее в квартал „Изгрев“ в Добрич, реши да подпомогне съкварталците си. Със собствени средства той закупи хранителни продукти от първа необходимост на стойност 2000 лв. и приготви 130 пакета, които раздаде на крайно нуждаещите се домакинства в квартала.

На снимката: Раздаване на хранителните пакети, осигурени от Асен Галинов

Follow Me:

Related Posts

  1. Бисер says:

    Еи ПАТРИОТЧЕТО пиши на кирилица, нали си Българен научи се да пишеш.
    Пусни се канал 2 или 3 там преподават как се пише на учениците ат 1-ви клас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *