Спорт

Футболните първенства ще се доиграят, решават кога е рестарта

Стана ясно, че футболно първенство на България няма да бъде прекратявано. Родната централа е представила няколко варианта за доиграване на сезона, се казва в офоцоално съобщение на Българския футболен съюз.

Според запознати, обсъждат се варианти за рестарт на шампионата – в началото или от 15 май т.г..

Решение бе взето на спешна среща във футболната ни централа между представители на БФС, ПФЛ, АФЛ, притежателите на телевизионните правата, както и представителите на родните клубове.

На срещата в Бояна пристигнаха президентът на БФС Михаил Касабов, вицепрезидентът Емил Костадинов, Неделчо Михайлов, Атанас Караиванов и други.

Заради действащите мерки във връзка с въведеното извънредно положение, част от представляващите футболните клубове нямаха възможност да пристигнат в София, а използваха конферентна връзка.

Текст на официалното съобщение от централата на БФС:

Ръководството на Българския футболен съюз организира работна среща с участието на представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти. 

Всички заинтересовани страни, участвали в дискусията, се обединиха около тезата, че трябва да се работи в посока нормалното завършване на първенствата на всички нива в българския футбол. 

За тази цел БФС е разработил няколко варианта на календар до края на сезона, които бяха представени пред ПФЛ, а тя от своя страна ще комуникира с професионалните ни клубове своевременно.

Експертната работна група е в постоянен контакт с представителите на държавните органи и с Националния оперативен щаб, като всички решения и последващи действия, касаещи професионалния и аматьорския футбол в България, ще бъдат съобразени със срока на обявеното извънредно положение на територията на страната, както и с препоръките на УЕФА. 

Ръководството на Българския футболен съюз напълно разбира притесненията на клубовете от създалата се ситуация, но категорично заявява, че нормалното завършване на първенствата е изцяло в полза на българския футбол.

Предвид форсмажорните обстоятелства и с цел облекчаване работата на клубовете, БФС удължава крайния срок за лицензиране за сезон 2020/21.

Още веднъж отправяме апел към всички футболни хора за спазване на препоръките на Националния оперативен щаб с цел ограничаване на епидемията от COVID-19 и се надяваме скоро футболният живот в страната да бъде подновен.

Припомняме, че след обявяването на извънредно положение, първоначално БФС преустанови първенствата в професионалния ни футбол (Първа и Втора лига) за един месец – до 13 април 2020. Към настоящия момент все още няма яснота с колко и докога ще остане в сила извънредното положение.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *