Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

БФС преустанови за месец първенствата

Във връзка с приетото от Народното събрание днес извънредно положение на територията на Република България заради епидемията от коронавирус, ръководството на Българския футболен съюз взе решение да преустанови първенствата в професионалния ни футбол (Първа и Втора лига) до 13 април 2020 г. Това гласи разпространеното официално съобщение от централата на БФС.

Предстои, специално сформирана работна група да изготви варианти за актуализиране на програмата на Първа и Втора лига - в зависимост от развитието на обстановката и решенията на държавните власти.

"Всички решения на Българския футболен съюз са своевременно съгласувани с Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националния оперативен щаб, ФИФА и УЕФА, като след конферентния разговор с представителите на Европейската футболна централа и страните-членки във вторник, 17 март, ще бъде внесена по-голяма яснота около календара на местните и международните турнири", коментираха от ръководството на БФС.

От Българския футболен съюз препоръчват на футболните клубове да спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата, в случай на взето решение за продължаване на тренировъчния си процес.

"Ръководството на БФС своевременно ще информира обществеността за всички последващи мерки и решения, причинени от извънредната обстановка в страната", уточниха от Футболния съюз..

c