Спорт

Три медала за БГ атлетите U20 на Балканиадата

С три отличия за България приключи участието на младите ни атлети Баланиадата за юноши и девойки под 20 г., която се проведе на 9 февруари в зала „Атъкьой” в Истанабул.

На почетната стълбичка се качиха Александра Начева, Добромир Николов и Веселин Живков.

В тройния скок, Начева стана втора на балканското първенство, като приключи с най-добро постижение от 13.10 м. Световната шампионка за девойки излезе само три пъти в сектора и освен 13.10 м постигна 12.99 м и фаул. Победи я гъркинята Сприридула Кариди с рекорд на шампионатите от 13.51 м.

Добромир Николов се окичи със сребърен медал на 60 м с препятствия, завършвайки с 8.09 сек. Той имаше предимство в хилядните пред Емре Дериа (Тур), който със същото време стана трети. Победата в хърделите завоюва Серхат Булут (Тур) – 8.00 сек.

Веселин Живков се нареди трети във финалното бягане на 60 м, след като спря хронометъра на 6.91 сек. Балкански шампион стана Умут Юсал (Тур) – 6.76 се, а среброто замина за Гърция и Теодорос Вронтирос – 6.86 сек.

В сектора “гюле” добричлията Тодор Петров успя да подобри с 6 см. постижението си от януари т.г., по време на Националния шампионат в зала и завърши с осми резултат ( 15.39 в третия си опит ). Освен дебютно участие на международен спортен форум от такава величина, състезателят на СКЛА “Добрич” беше най-младия от състезателите в дисциплината гюле. Златното отличие завоюва Мухамет Рамадани от Косово – с 19.20 . Второто място остана за представителя на домакините Мелих Йерсел ( 18.80 ), а бронзов медалист е гръцкият състезател Константинос Геникис ( 18.00 )

Тодор Петров – Балканиада U20 Истанбул, Турция

Източник: bgathletic.com

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *