Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

„Неопърл” - Добрич с 50% ръст за миналата година, още толкова планира и за 2020 г.

Като изключително успешна за компанията определи миналата година управителят на “Неопърл България” Веселин Велев. 2019 година бе първата след реализираната през 2018 година инвестиция в размер на 20 милиона лева.

„За нас беше много важно как ще се развие 2019 г. с оглед нашите очаквания и планове”, сподели той пред Про Нюз Добрич. Определи годината като интересна.

„След края й вече можем категорично да кажем, че беше много динамична, много интересна. Надхвърли нашите очаквания и планове. Това може, от една страна да се разглежда като един консервативен или скептичен план. Но, по-скоро бих казал, че е в резултат на усилията, които положиха всички, които работят във фирмата. Ръст от 50% е нещо, което трудно и рядко се получава в развитието на една фирма. Това се дължи и на хората, които активно всеки ден тук работеха и полагаха големи усилия и успяха да докажат, че потенциалът на България, на българите, на хората, които работят тук, наистина е голям и го има. Ние трябва да бъдем горди. Напротив, трябва да имаме високо самочувствие. Ето един пример, който ни дава основание за това”, посочи Веселин Велев.

“Неопърл България”  отчита 50% ръст в производството, като приходи. Това е в резултат на проекти, които компанията успя много бързо да внедри в производството. Усвоени са и нови продукти.

„Темповете, с които се случи всичко това, бяха наистина бързи, което ни даде възможност да отчетем този резултат. Той ни амбицира. Така че, ако за предходната година ние сме били скептични или консервативни, тази година сме оптимисти. На база на постигнатите резултати, за 2020 г. залагаме още 50% ръст. Това наистина е амбициозно и сериозно. Предизвикателство е за нас, но ние вярваме в нашите възможности, в нашия потенциал”, сподели Веселин Велев.

Екипът на компанията приема предизвикателството с амбиция и самочувствие. Буквално от първия ден на новата година в „Неопърл“ работят в тази посока много активно.

Предстои да бъде доставено ново оборудване за компанията, да се привлекат нови клиенти и да се усвоят нови продукти.

„Можем да кажем, че присъствието, което имаме на европейския и световния пазари, при едни от най-големите производители на санитарна арматура в света, ще бъде затвърдено и разширено. Ставаме все по-разпознаваема фирма. Включително и като място, където могат да се произвеждат такива продукти на изключително високо ниво“, добави Веселин Велев.

Подчерта, че клиентите на компанията имат изключително високи изисквания. Досега те са купували от най-големите европейски фирми, от най-развиващите се икономики в Европа. Сега имат смелостта и доверието да купуват от България, от Добрич, от нашата фирма, сподели още Веселин Велев.

Компанията въведе в производство и нови продукти. „Нашият основен продукт е гъвкави съединения за вода и съпътстващи такива. Така че, тук става въпрос за подобни продукти. Но, спецификата е от потребностите на клиента. Това, което предстои е в същата посока”, сподели управителят на компанията.

„Неопърл България” продава на пазари като големите производители на санитарна арматура – основно в Европа и САЩ.

През 2019 г. в завода на „Неопърл“ са достигнали до 100-процентово натоварване на мощностите. В тази връзка се доставя и монтира допълнително оборудване, за да има резерв, който да позволява нормална работа и при пикове в производството.

През есента на миналата година част от оборудването е преместено в старата сграда на завода и там е възобновено производството.

„Де факто там продължаваме да правим това, което и преди. Целта е да освободим пространства в новия завод за плановете, които сме начертали за 2020 г.“, каза Веселин Велев. Той подчерта, че развитието на компанията ще покаже кога ще се случи разширението на новия завод. Вероятно, това ще стане по-рано от предвиденото и към края на настоящата година вече ще има и планирана дата за това.

„Излизайки от инвестицията, печалбата ни е коренно различна спрямо предната година. Това е обичайно, но, самото структуриране на фирмата, като разходи, които правим – организацията на работа, производителност, ни дават добър резултат като печалба. Разбира се, тази година искаме да ги подобрим още. Направената организация за производство в стария завод се очаква да даде още по-добри резултати. Внедряването на нови машини - високотехнологични, високо производителни, роботизирани, също ще донесе допълнителна принадена стойност, откъм производителност. Надявам се, годината да приключи още по-успешно”, каза Веселин Велев .

Към края на 2019 година работещите в компанията в Добрич са били 290 души. Плановете за тази година са персоналът да се увеличи с още 20%, като се достигнат около 350 души.

c