Бизнес Водещи новини

Близо 50 агрофирми и институти представят новости на Борсата за семена в Добрич

Близо 50 агрофирми и научни институти ще представят новости на Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич, която ще бъде открита днес от 10:00 часа в спортен комплекс “Простор” в Добрич.

На 26-ото издание на форума ще се предлагат семена за пролетни и есенни култури, овощни дръвчета, земеделска техника, препарати за растителна защита и други.

Областният информационен център ще има приемна на специализираното изложение, която ще консултира земеделските стопани за възможностите за кандидатстване за финансова подкрепа по Програмата за развитие на селските райони и по оперативни програми на Европейския съюз.

В рамките на изложението от 11,30 ч. ще се състои и семинар, на който ще бъдат представени безоранна технология за запазване на почвеното плодородие, както и възможностите за производството на домашен компост. Борсата ще продължи до 1 февруари.

На официална вечеря от 19:30 часа тази вечер ще бъдат връчени традиционните награди на Добрички панаир АД., съобщават от “Добрички панаир” АД.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *