Водещи новини - дясно Спорт

Милица Мирчева от Добрич е най-добрата бегачка на България за 2019 г.

Движението „Рън България“ определи Йоло Николов и Милица Мирчева за най-добрите бегачи на страната ни за 2019-а година, съобщава atletikabg.com.

Това бе обявено в Кюстендил преди началото на семинара „Аз бягането – синоними“.

Николов, който е и треньор на 25-годишната атлетка от Добрич, която у нас се състезава за СК „Атлет“ /Мездра/ и в момента се дипломира във Florida State University, получи плакети за себе си и възпитаничката си от координатора на БФЛА и „Рън България“ – Антон Бонов. Мирчева не присъства на церемонията, тъй като живее, тренира и учи в САЩ през по-голямата част от годината.

Призьорите получиха награди от основния партньор на „Рън България“ – Спорт Депо и община Кюстендил.

През 2019-а година Йоло Николов стана вицешампион АБАФ на крос кънтри, класиране, което българин не бе постигал в последните 30 години. Йоло спечели националния шампионат по крос кънтри, както и няколко от стартовете на „Рън България“, включително финалния кръг в Студентски град.

Мирчева бе безспорната фаворитка в бяганията на дълги разстояния през годината и постави национални рекорди на 10 000 м – 32:30.07 и на полумаратон – 1:11:09. Мирчева записа и още топ резултати през годината като: 4:21.68 на 1500 м, 4:44.24 на 1 миля (1609 м) в зала, 9:07.33 на 3000 м в зала и 15:45.97 на 5000 м.

През 2018-а година „Рън България“ за първи път награди най-добрите бегачи на страната ни, а това бяха Митко Ценов и Иво Балабанов при мъжете, и Милица Мирчева и Маринела Нинева при жените.

През 2019-а година Ценов, Балабанов и Нинева също имаха забележителни успехи, а Мартин Проданов бе най-силният българин в бяганията на средни разстояния.

След награждаването организатори на състезания от календара на „Рън България“ за 2020-а година представиха градовете си, а Йоло Николов бе първия лектор на семинара „Аз и бягането – синоними“.Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *