Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Шест медала завоюваха младите лекоатлети на "Добруджа-99"

С шест отличия се завърнаха младите добрички надежди на СКЛА "Добруджа-99" от двете спортни надпревари през изминалия уикенд.

Над 150 участника от 20 клуба от цялата страна взеха участие на 18 октомври в юбилейното издание на едно от най-старите атлетически състезания в България - пробег „Кольо Фичето“. Състезателите на СКЛА "Добруджа-99" - братята Айгюн Али (9г) и по-големият Ашкън Али финишираха първи и спечелиха две златни отличия за клуба, на дистанцията от 400м в своите възрастови групи. При девойките старша възраст Алтен Атанасова финишира 4-та на 2-километровата дистанция, редом до шампионите на България в средните бягания. В оспорвана конкуренция Денис Димитров - с резултат (8.12) се пребори за бронзов медал в дистанцията на 2 400м при юношите ст.възраст. Денис бе надбяган единствено от Еркан Низам ("Евър" – Варна) – с резултат (8:01.1) и Гени Семковски (Тракия 96 – Пловдив) – с резултат (8:07.1).

В официална церемония на площада бяха раздадени плакети на деятели и радетели на леката атлетика в Дряново, благодарение на които атлетически пробег „Кольо Фичето“ се провежда 50 години без прекъсване.

Старши-треньорът на атлетически клуб "Локомотив–Дряново" и организатор на атлетическия пробег „Кольо Фичето“ Иван Михайлов получи най-голямото признание от Европа. Спортният директор на БФЛА Диан Драшков връчи на Михайлов значка и плакет за развитие на атлетиката в Българиуя и в Европа от Европейската атлетическа асоциация от името на Добромир Карамаринов (първи вицепрезидент на Европейската атлетика).

Иван Михайлов

19 октомври също донесе очаквани медали за лекоатлетите на "Добруджа-99", стартирали в надпреварата на крос-кънтри "Луковитски моми" в град Луковит . "С впечатляващо бягане Карина Димитрова финишира 4-та водейки през цялото бягане, а младата ни надежда Ашкън Али е бронзов меделист. Денис Атанасов отново показа класа преборвайки се за бронзов медал,а Алтен Атанасова завърши четвърта", коментираха от треньорския щаб на добричкия спортен клуб.

На 29-ото издание на кроскънтри състезанието „Луковитски моми“ участие взеха едни от най-добрите български бегачи. Освен тях, стотици деца и десетки картотекирани в БФЛА атлети, както и бегачи от Сърбия мериха сили по трасето около градския стадион в Луковит.

Следващият старт, за който ще се готвят възпитаниците на Николай Янков ще е на 23.10 в гр. Пирдоп, където предстои да се проведе Националният шампионат по крос кънтри.

Източник: bgathletic.com / снимки: СКЛА "Добруджа-99"

c