Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

БГ топ ракета спечели турнира Weiss-Rot-Cup в Германия

Българският тенисист Златан Палазов, подкрепян от Фламинго Турс - една от дъщерните компании на "Албена АД", успя да спечели Международния турнир Weiss-Rot-Cup в Германия. На финала, след тричасов мач, Палазов се наложи над испанеца Алонсо Ренард - в два сета ( 6:4 и 7:6).

Срещите от Международния турнир за професионални тенис играчи Weiss-Rot-Cup се проведоха от 20 до 28 септември 2019 в град Берлин.

Златан Палазов е роден през 1999 година в град Пловдив. Първите си турнири той печели още като част от юношеския тим на Тенис клуб „Локомотив Пловдив“. Тогава, негов треньор е Джем Байрам. От тази година, Палазов е състезател на берлинския клуб RotWeiss. Трансфера на играча беше осъществен след като неговият личен треньор – Илия Атанасов, го препоръча пред представители на немския тим, по време на пролетния им тенис-камп в Албена.

Състезателят получава подкрепа от базираната в Германия дъщерна компания "Албена АД" - Фламинго Турс - спонсор на участията на Палазов. "Той с гордост носи екипа си, на който стои и логото на Албена – така комплексът се превръща във все по-популярна тенис дестинация на европейско ниво", със задоволство от представянето на състезателя, коментираха от управата на българския курортен комплекс.

На територията си, ваканционното селище има отлично поддържана спортна база. Модерен тенис център, оборудван с 19 открити и 3 закрити тенис корта. Оборудването и удобствата отговарят на изискванията на Международната федерация по тенис за организиране на международни тенис турнири. Комплексът разполага с професионални треньори по тенис, който предлага отлични условия за организиране на турнир, лагери и състезания от различен тип. Сред основните партньори на Албена е Dreisamtennisacademy - немско тенис училище за професионални и хоби играчи.

Инвестициите, които се извършват за развитие на спортната база и условията за спорт, позволяват на комплекса да посреща тенисисти от април до ноември и да се утвърждава като една от престижните Европейски тенис дестинации.

c