Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Алекс Антонов от Добрич с медал на Световния шампионат по Годжу Рю

Алекс Антонов се пребори за бронзовото отличие в индивидуалната надпревара, по време на Петия Световен шампионат по Годжу Рю карате, който се провежда в Куала Лумпур, Малайзия.

Алекс, който започна спортното си развитие в Добрич, в момента е част от националния тим на Германия, с който участва в надпреварата в Малайзия. Бронзовото отличие и качване на почетната стълбичка, почти 15-годипният карате състезател постигна в своята възрастова група (до 14-15 години) в дисциплината "ката". Днес се провеждат двубоите в "кумите".

"Двубоите бяха изключително оспорвани. На Алекс не му достигнаха 0,2 десети за да играе финал. И четиримата състезатели от клуба от Шиферщат, които взеха участие на Световното в Куала Лумпур, се окичиха с медали. Това е 100 % успеваемост на клуба, в който тренира Алекс", коментира пред Про Нюз Добрич Антон Алексиев - бащата на Алекс Антонов. Следващото участие за младия добричлия е на 5 и 6 октомври т.г. в надпреварата Banzai Cup в Берлин.

Домакин на Петото издание на Световния шампионат по Годжу Рю карате е Карате федерацията на Малайзия. Форумът стартира на 19 септември, а на 22 септември ще се проведат последните двубой за излъчване на победителите, с награждаването на които ще бъде закрит шампионата.

От 2018 година Алекс Антонов се състезава в Националното първенство по карате в Германия. Младият – вече почти 15-годишен спортист, живее със семейството си в град Шиферщат, Германия.

Снимки: Антон Алексиев

c