Събота, 11 май 2024

11.05.2024

Последвайте ни

КЦ "Двореца" с участие в Панаир на замъците и дворците в Румъния

От 24 до 26 май т.г. Културен център "Двореца" - Балчик се представи в тазгодишното 5-о издание на Европейски панаир на замъците и дворците - Хунедоара 2019, съобщиха от Държавния културен институт.

По време на форума, който се организира от замъка "Корвин" и Община Хунедоара, се включиха 27 участници от Румъния, Молдова, България и Беларус.

България беше представена с информационен щанд на ДКИ „КЦ „Двореца”- Балчик. На него, посетителите на изложението имаха възможност да получат информационни материали, да изгледат видео-представяне на Архитектурно-парков комплекс "Двореца", както и да научат повече за историята и услугите, които се предлагат.

"Щандът на КЦ "Двореца" бе удостоен със специално внимание от страна на кмета на Хунедоара – Дан Бобоуцану и Наталия Интотеро – кандидат за европредставител, както и с отразяване в регионалните информационни медии", споделиха от ръководството на "Двореца" след завръщането си от Румъния.

Традиционно в съпътстващата програма по време на Европейския панаир на замъците и дворците са включени концерти, исторически възстановки, както и представяне на характерни регионални занаяти и типичния културен бит на Трансилвания.


c