Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

В мач на честта "Добруджа 1919" показа признаци на характер

На градския стадион в Ловеч, съставите на "Литекс" и "Добруджа" завършиха сезона с равенство помежду си - 2:2. Трябваше половината от титулярните играчи на състава да не играят, за да се види, че отбора може да играе добър футбол.

Срещата, която като резултат беше без никакво значение, освен за статистиката, предложи приятна за гледане игра. Това беше и прощалния мач на честта за "жълто-зелените", които от новия сезон се завръщат в Трета регионална лига.

Последен мач за “Добруджа1919” преди спокойствието на аматьорския футбол

За пръв път от началото на тазгодишното първенство, добричлии откриват и удвояват головата си преднина, при това на чужд терен. Росен Кръстев, а малко по-късно и Николай Минков - дадоха комфортен аванс на "Добруджа" още през първата част на срещата. Веднага след подновяването на играта, домакините наложиха преса по целия терен и резултата не закъсня. Денислав Мицаков намали в 49-ата минута, а минути след това Тонислав Йорданов изравни. Малко преди края на срещата, домакините можеха да променят ремито, но топката срещна гредата без да влезе в мрежата на гостите.

c