Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Грациите на „Алексия” ще мерят сили в Държавния шампионат „Гимнастрада”

Талантливите изпълнители на спортен клуб „Алексия” с ръководител Севдалина Мавродиева-Нейкова ще участват в Държавния шампионат по масов спорт „Гимнастрада”. Той ще се проведе на 18 и 19 май в „Арена Шумен”. Участие ще вземат всички клубове по художествена гимнастика от страната с масови прояви на групи от всички възрасти без ограничения.

"СК „Алексия” ще участва за трети път, като на предишните две първенства в София спечели 6 първи места и много усмивки, доволни деца и родители", сподели за Про Нюз Добрич Севдалина Мавродиева-Нейкова. „Българската федерация по художествена гимнастика прави винаги истински празник за всички участници и публика с перфектната си организация. Всички деца се прибират с подаръци”, посочи тя.

Тази година „Алексия” ще участва с 66 деца. Малка група от 10 състезателки на възраст до 10 години ще представи танца с уред "Котки в шапка". Двете големи формации ще се включат в надпреварата с танците „Кобри” и „Жар птици”. Севдалина Мавродиева-Нейкова припомни, че с „Кобри” клубът спечели солиден брой титли от Световното в Хърватия и доста други шампионата в страната, а тази година грабна първо място при деца в категория "Акробатик денс". Танцът „Жар птици” пък е възстановен след 10 години, предишният състав, играл тази хореография, спечели Гранд При в Гърция. "Децата са изключително добре подготвени и ще представим Добрич и „Алексия” подобаващо", сподели ръководителят.

c