Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Добричките каратеки с принос за 19-те медала на АБИ "Цанев" в "Купа Алеко"

Каратеките на Академия за бойни изкуства Цанев (доскорошната "НИКОН - БЪЛГАРИЯ"), отново доказаха класата си, спечелвайки 9 златни, 5 сребърни и 5 бронзови отличия по време на
Международния турнир по Олимпийско карате "Купа Алеко" - Свищов. Без особена изненада е поредното спечелено първо място за карате състезателите на Академията - в крайното комплексно класиране.

В състезателната надпревара, която се проведе на 11 май 2019г, се включиха почти 500 участника от 26 клуба на България и Румъния.
За категоричния резултат на Представителния тим на Академията, допринесоха с включването си и каратеките от Добрич, които успяха да завоюват 1 златен и 3 бронзови медала.
Златен медал спечели Иван Дженков в дисциплината "Кумите" във възрастовата категория - до 8 години.

В дисциплината "Макивара" до бронзовите отличия успяха да достигнат Иван Дженков и Георги Иванов - при ненавършилите 8 години. Мартин Георгиев също спечели бронзов медал на "Макевара" при карате-участниците до 9 години.

"Състезанието беше доста тежко за децата с конкуренция от по 25-30 човека в категория, но определено мога да заявя, че съм доволен от отличното представяне на всички наши участници", заяви след награждаването Сенсей Стоян Димов - треньор на каратеките от добричката школа на "Академия за бойни изкуства Цанев".

c