Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

"Арда" с мъка преодоля защитата на "Добруджа 1919"

На своя стадион в Кърджали, борещите се за влизане в елитната група - "Арда", бяха доведени почти до отчаяние от опашкаря във временното класиране - "Добруджа 1919". Трите точки все пак бяха спечелени от домакините, които с победата успяха да се изкачат на втората позиция, изпреварвайки с два пункта "Монтана". За "жълто-зелените" остана удовлетворението от поредното добро представяне в защита. В тази част от играта на възпитаниците си, наставникът на добричлии няма как да не бъде доволен.

Единственото попадение в срещата падна през втората част (67-ата минута), а в герой за "Арда" се превърна капитанът им Пламен Крумов. Победата донесе заслужена радост и за няколкото хиляди фенове, дошли да подкрепят любимците си на стадион "Арда Арена" в Кърджали.

Никак не стои добре едновековната история на "Добруджа", до резултатите на настоящата футболна формация в сезон 2018/2019. Новата селекция на състава, която Емил Велев поиска докато беше начело на тима, в комбинация с контузени играчи - съвсем закономерно и след XXVI кръг оставя "Добруджа 1919" в дъното на таблицата. Едва ли може да се очакват чудеса от Радослав Георгиев, но за момента настоящият селекционер показва, че успява да мотивира играчите да се борят. Наставникът на няколко пъти вече заяви, че сериозно набляга върху психическа подготовка, преди да изведе състезателите на терена.

Двубоят в Кърджали премина коректно и за главния съдия Ивелин Занев нямаше сериозни ситуации, в които да се намесва по категоричен начин.

С победата, "Арда" събра 53 точки в актива си - с две повече от "Монтана", които пък не успяха да се наложат като гост над "Кариана" - (0:0).

В следващия кръг, "Добруджа 1919" почива тъй като вече изигра изтегления по-рано двубой с "Ботев" от Гълъбово. За щастие на 17 април, "жълто-зелените" успяха да се наложат с 1:0 като домакини и тепърва ще очакват развоя на събитията при останалите застрашени от отпадане - "Пирин" (Благоевград), "Лудогорец II", "Несебър" и "Кариана".

Три кръга преди финала на шампионата във Втора футболна лига, след 27 изиграни срещи, головата статистика за "Добруджа 1919" е - 14 към 32 (-18), 4 победи, 9 ремита и 14 загуби. Предстоят две гостувания и една домакинска среща, преди да стане ясно дали добричлии остават сред професионалистите или се завръщат в аматьорската Трета лига.

c