Спорт

Медали за малките добрички каратеки на Държавното първенство по киокушин

На 13 април, в Бургас се проведе 14-ото Държавно първенство по карате киокушин – за деца от 5 до 13 години. В надпреварата се включиха 192 малки каратеки.

Малките карате бойци от добричките клубове “Нуките” и “Сейкен” успяха да се преборят със силната конкуренция сред връстниците си и заслужено се окичиха с медали.

Виктор Младенов (с бронзов медал)

Виктор Младенов Андреев от СКК “Нуките” -Добрич , завоюва бронзовото отличие в категория ката при най малките – до 8 години. “Той за пореден път откри самото първенство и първи стъпи на татамито, демонстрирайки прекрасна техника и до края на първия кръг беше на водач в класирането. Явно неговата крехка възраст не му позволи да задържи позицията и след втория кръг остана на трето място , но той се представи на ниво и за пореден път показа какво означава воля”, сподели неговият треньор Тодор Тодоров, след церемонията по награждаването.

Емануил Димитров от СК “Сейкен”-Добрич е на трето място – също при 8- годишните, но в дисциплината кумите. “Доволен съм от представянето на всички състезатели. Конкуренцията на първенството беше сериозна и стойността на победата е особено ценна. Продължаваме подготовката си и гледаме към следващите успехи”, сподели Дидо Радев – треньор на СК “Сейкен”.

Държавната надпревара по карате киокушин за деца се проведе в бургаската спортна зала “Младост” . Организатор на събитието е БККФ и СК “Самурай” – Бургас.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *