Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Започват решаващите мачове от полуфиналите в мъжката Суперлига

Днес, 5 април - от 18:30ч., предстоят третите срещи от полуфиналната плейофна фаза в мъжката волейболна Суперлига.

За трети път - в решаващ сблъсък, един срещу друг се изправят съставите на "Добруджа 07" и "Хебър" - в Добрич и "Нефтохимик 2010" срещу "ЦСКА" - в Бургас.

До момента в серията, волейболистите на "Добруджа 07" отстъпват с резултат 0:2 на "Хебър", от гостуването си в Пазарджик. Днес от 18:30 ч., в спортна зала "Добротица", е решаващият мач, в който "тигрите" могат да се класират за финал, ако успеят да надделеят над противника. За "зелените" - дните 5 и 6 април са време за реванш след допуснатите две предишни загуби като гости, ако искат да запазят шансове за класиране на финал. За Пламен Христов, както и за привържениците и щабното ръководство, днешният ден е по-специален. Наставникът на "Добруджа 07" има свой личен празник.

Пожелаваме му спортно и душевно здраве за дълги години напред!

За това, какъв подарък са приготвили възпитаниците му днес - ще стане ясно след броени часове.

При другата полуфинална двойка, волейболистите на "Нефтохимик 2010" приемат "ЦСКА" в трети мач между двата тима от серията. Двубоят е от 18:30 ч. в бургаската зала „Младост“. Срещата ще бъде излъчвана пряко по Diema Sport 2. До момента, настоящите Шампиони успяха да спечелят и двата мача при гостуването в София. Една победа само ги дели от тазгодишно участие на финал. При успех на гостите от "ЦСКА", ще се играе още една среща - на 6 април.

При равенство 2:2 в полуфиналната фаза, ще се играе пети мач - на 9 април.

c