Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

След 2:0 за "Локомотив 1929" в София, "Добруджа 1919" подаде жалба

Втора среща за футболистите на "Добруджа 1919" без реализирано попадение в противникова врата, след подновяване на първенството във Втора футболна лига. На стадиона в столичния квартал "Надежда", съставът на "Локомотив 1929" София успя да постигне домакинска победа, отбелязвайки две попадения - за крайното 2:0 в срещата от 19 кръг на футболното първенство. И двете попадения в мача паднаха през втората част, като техен автор беше Александър Александров. Първият гол дойде в 69 минута - при спорна ситуация, съпроводена с бурни протести от футболистите и треньорския щаб на гостите. Второто попадение беше отбелязано в даденото от съдията продължение - след изпълнение на пряк свободен удар. Минути преди последния съдийски сигнал, Михаил Венков от състава на "Добруджа 1919" беше изгонен с директен червен картон, заради извършено нарушение срещу откъсващият се към вратарското поле на "жълто-зелените", Илиян Стефанов.

Съдията на мача показа 1 червен и 7 жълти картона на играчи на "Добруджа 1919" и 3 жълти картона на играчи на "Локомотив 1929".

Заради наложено наказание в предишната среща, Емил Велев нямаше право да ръководи състава от треньорската скамейка, при гостуването в "Надежда".

За съжаление и след този кръг, статистиката за "жълто-зелените" изглежда все така отчайваща. Съставът, който през тази година навършва 100-годишен юбилей, е закотвен в дъното на Втора лига с едва 7 реализирани попадения, срещу инкасирани 23 в собствената врата. От 19 изиграни мача - 10 загуби, 8 равни мача и до момента единствено една победа. Дори футболистите на селския състав "Кариана" - сочени за твърд аутсайдер във Втора лига, преди добричлии да ги изместят от трона - имат 3 победи и 17 реализирани гола...

Резултати от останалите изиграни срещи - на 2 март, във Втора футболна лига:

  • Литекс - Ботев (Гълъбово) 2:0 
  • Несебър - Поморие 1:1
  • Пирин - Арда 0:0
  • Струмска слава - Кариана 3:1

Източник: sportal.bg

c