Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Чисти килими по всяко време на годината с Център „Фреш” - Добрич

Не е необходимо да изчаквате лятото, за да имате чисти килими. Може да си го позволите дори и в мразовитите зимни дни. В Център за машинно пране на килими „Фреш” гарантират най-високо качество на пране и сушене на килимите, което не зависи от метеорологичните условия.

Оборудван е с най-висок клас професионални машини, които го правят единствен по рода си в областта. Прането се осъществява на разположена поточна линия с машини за тупане, пране, центрофугиране, сушене и навиване на килимите. Това дава възможност за целогодишно предлагане на услугата и извършване на услугата за не повече от две денонощия.

Много стопани на домашни любимци и семейства с малки деца в Добрич вече са го разбрали и имат чисти килими през цялата година, благодарение на „Фреш”. Екипът на центъра гарантира европейско качество на услугата, за която разчита на техническо оборудване от последно поколение.

Цонко Павлов

Собственик и управител на Центъра за машинно пране на килими „Фреш” е Цонко Павлов. Младият добричлия е работил в чужбина – в Англия и Испания. Преценил обаче, че шанс за собствен бизнес има в България. Затова се прибрал  у нас и завършил Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Заедно с приятел започнали собствен бизнес – автомивка в Добрич. Скоро след това се насочили и към прането на килими, тъй като по това време в града липсвали професионални центрове за това.

„Проучихме най-добрите практики за пране на килими и започнахме постепенно да купуваме машините за тях”, връща лентата назад Цонко. Така преди шест години в Добрич започва работа Центърът за машинно пране на килими „Фреш”. Година по-късно той стъпва и на пазара във Варна. Днес има многобройни и доволни клиенти и в двата града.

Преди шест години центърът стартира с перяща машина и центрофуга. Изсушаването става навън. Но, когато един килим се суши навън, има опасност цветовете да се увредят от слънчевите лъчи. Влияние оказват и атмосферните условия. От престоя навън, килимът се набива с прах, което означава, че прането не е качествено. Затова още на първата година Център „Фреш”  вече има
технология за сушене . Процесът се извършва в затворени помещения, което го прави абсолютно независими от метеорологичните условия. Дава изключително високо качество на сушенето. Това дава възможност на Център „Фреш”единствен в Добрич да  предлага най-високото качество на сушене на килимите.

„Помещението , в което се извършва процесът, е със специална изолация, за да се постигне оптимален микроклимат. Симулира се лятно време с вятър, слънце и топлина. Условия, с които ние разполагаме не само лятото, а 365 дни в годината”, обяснява младият управител на центъра.

На третата година „Фреш” вече има и машини за тупане и навиване на килимите. „Те добавят още едно ниво в качеството, за да предлагаме най-доброто, което може да се даде на един килим. Отстраняват всички косми, мъх и прах, който се е събрал в килима. Всеки знае, че по време на дългата експлоатация, такива се събират, дори да не са видими с просто око. Нашата машина ги отстранява”, обяснява Цонко Павлов.

Машината за навиване на килими е последната, която дава отличен завършек на почистването. Тя обира последните останали косми по килима и помага за по-бързото му навиване – операция, която преди това се е извършвала ръчно. След това килимът се пакетира в транспортен найлон, с който се доставя на собственика.

„Клиентите ни получават килимите си 100 % сухи. 95% от водата е извлечена от килима с центрофугите. Така, както дрехите ни в домашната пералня се центрофугират, така и килимите преминават през такъв процес. След приключването му, остатъчната влага е средно 5%, което означава, че дори не можеш да намокриш дънките, ако седнеш на него. Малкият процент остатъчна влага помага за бързото изсушаване след това със специалната машина за сушене”, обяснява младият предприемач.

Особено удачна е услугата за хора, които имат домашни любимци и малки деца. „Правим всичко необходимо за отстраняване на миризми от домашни любимци. Ако е нужно, един килим се пере по три пъти за наша сметка, за да може клиентът ни да остане доволен”, сподели Цонко Павлов. Той разказа, че центърът има и клиенти, които живеят в чужбина, но поръчват услугата за килимите на своите родители в Добрич.

За улеснение на клиентите „Фреш” предлага вземане и доставка на килимите от адрес, което не оскъпява услугата. Необходимо е само да се обадят на телефон: 0876766464. С интегрираната система, внедрена наскоро, не се налага клиентите да чакат, ако линията е заета. Ангажимент на оператора е да върне обаждане.

Работното време на център „Фреш” е от 8 до 19 часа от понеделник до събота, включително.

 „Фреш” има приемни пунктове – за предаване и получаване на килимите. „Във Варна работим успешно от няколко години с автомивки, които са наши приемни пунктове. Вече има интерес за такова партньорство и в Добрич и очакваме скоро и това да се случи”, сподели Цонко Павлов. В Добрич пунктът е на ул. „А. Стамболийски” 39 „а”, а във Варна – на автомивка АУТОФРЕШ на ул. „Царевец” 1 и на „Кракра” 34 - индивидуална пералня „Пеликан”.

Процесът – от приемане на заявката с помощта на кол център, до предаването на клиента е 5 дни. Не е необходимо клиентите цял ден да стоят на адреса и да чакат, а само час, който определят с оператора ден по-рано. Килимът се взема, изтупва, изпира, изсушава. Ден преди връщането му, от кол центъра се обаждат на клиента, за да го информират и да уговорят подходящо време за доставка, като отново се дава толеранс от един час, за да бъде на адреса. Ако не са, има опция 15 минути по-рано да се осъществи обаждане, за да бъдат информирани и да дойдат на адрес, обясни собственикът на „Фреш” .

„Ако клиент не е доволен от услугата, независимо дали вината е била наша или не, ние приемаме рекламациите, вземаме килима, изпираме го за наша сметка, без да имаме претенции”, увери Цонко Павлов.

За клиенти от Добрич цената за пране на килими и пътеки е 1,19 лв./кг, а за китеници, губери, одеала и завивки - 2,19 лв./кг. За клиентите от Варна цените са съответно 1,59 лв./кг и 2,59 лв/кг.

Според  младия предприемач, важно е на клиентите да се предлага възможно най-качествената услуга и те да свикнат, че прането на килимите може да се случва не само през лятото, а по всяко време на годината. Технологиите, с които център „Фреш”  разполага, позволяват това да се случва 365 дни в годината.

c