Бизнес Водещи новини

Три фирми от област Добрич получиха милиони от субсидии

Три фирми от област Добрич са получили милиони от евросубсидии през миналата година, показа проверка в публичната база данни за бенефициерите в ДФ “Земеделие”. Парите основно са усвоени от играчи в сектор зърнопроизводство.

Над 135,52 милиона лева субсидии са концентрирани в 64 български компании през 2017 г. по различните национални и европейски схеми и програми за подпомагане на земеделието. Всяка от фирмите е получила по над 1 милион лева, показа проверка в публичната база данни за бенефициерите в ДФ “Земеделие”.

В област Добрич това са “Недко Недков – Овчарово” ЕООД от Добрич и “Фрукталина” ООД от Каварна съответно са получили по 1,19 и 1,33 млн. лв. Третата фирма милионер от субсидии в област Добрич е каварненската “Агроспектър” ООД, усвоила 1,11 млн. по СЕПП.
Най-голямата еднократна субсидия в Софийска област е получена от Държавен фонд “Земеделие” – 11,88 милиона лева като техническа помощ по Мярка 20 от ПРСР. Област София е абсолютен рекордьор по милионери от субсидии – 14 фирми са получили по над милион лева.

duma.bg

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.