Спорт

Бивш национален шампион от Балчик стана баща за първи път

Балчиклията Здравко Димитров – национален шампион на чук от близкото минало, е станал горд баща на момче, вчера (7 ноември) в ранните часове, съобщи радостната новина atletikabg.com

Мая – приятелката на атлета, го е дарила с мъжка рожба, дошла на бял свят в балчишката болница, а наследникът е с мерки 51 см и 3.8 кг. За успешното раждане са помогнали д-р Димова – началник на АГ отделението в Балчик и д-р Дубнишки. Пламен е името, което щастливите родители са избрали за своята първа рожба – кръстено на бащата на Здравко.

Кариерата на Здравко Димитров започва със спечелване на балканската титла на чук, за юноши под 20 години през 2008-а година в Бурса, Турция. В периода 2010-2014 той доминира при мъжете, а по-късно завършва Национална спортна академия „Васил Левски“ в София и се завръща в родния Балчик като учител и треньор на деца в „Черно море 2005“. През 2017-а година Здравко участва в програмата „Детска атлетика“ на БФЛА и ММС, а негови състезатели вече печелят титли и медали при най-малките.

Про Нюз Добрич честити на младите родители и близките им, като им пожелаваме здраве, любов и много поводи за гордост със своят наследник Пламен!

 

Източник: Атлетика БГ

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *