Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Майстор Миле изкушава гостите на Албена с "Балканска скара"

"След 20 години ще бъдете по-разочаровани от нещата, които не сте направили, отколкото от онези, които сте сторили. Затова вдигнете платната, отплавайте от безопасното пристанище. Изследвайте. Мечтайте. Откривайте.", казва Марк Твен. Вслушайте се в думите му! Лято е! Заслужавате почивка. Стягайте багажа и тръгвайте на път! Изгрев на плажа. Слънцето „излиза“ от морето. Лежите под чадъра, слушате шума на вълните и крясъка на гларусите. Красива гледка. В „Албена“ ли сте? Добре дошли! На правилното място сте. Изживейте мига и съберете спомени, които да ви топлят през зимата. До следващото лято. А щом сте тук, посетете най-новия ресторант-грил „Балканска скара“. Ще го откриете лесно. Ароматът от барбекюто ще Ви отведе точно там, до х-л „Лагуна Гардън“ в началото на търговската улица, на 130 метра от плажа. Това е мястото, на което можете да опитате неповторими ястия от балканската кухня, приготвени на жар от най-добрия сръбски готвач – майстор Миле. Преди 35 години той идва в България, за да работи в Посолството на Сърбия в София. Сега изкушава гостите ни с - плескавца, ущипци, графче на тафче, шишове и други вкусотии, които ги вкарват в размисли какво да хапнат. „По думите му: „Нищо, което се прави набързо, няма начин да стане вкусно“. Това е тайната на сръбската скара. Ето неговата рецепта за приготвянето на един от най-известните сръбски месни деликатеси „Плескавица“ - съвършенство от безумно вкусно месо с точната комбинация от подправки и неповторимия аромат на дървени въглища. Продукти: * 500 гр. телешко месо „Black Angus“ - истинско месо за ценители. Произвеждаме го в нашата биологично сертифицирана ферма. * 500 гр. свинска плешка * сол * черен пипер Начин на приготвяне: Месото се приготвя по специална технология и затова става толкова вкусно. Трябват Ви поне 24 часа. В първия етап от подготовката нарежете месото на кубчета и го осолете. Оставете го да престои в хладилника 24 часа. Така ще започне да зрее и хубаво ще поеме от солта. След едно денонощие вече може да го смелите на кайма. Първо се минава през по-едра решетка, а втори път – през по-ситна. Така каймата става по-плътна. Започвате да месите до получаването на хубава хомогенна смес. После оформяте по собствено желание и печете на скара с дървени въглища. Сервира се с гарнитура по избор. Най-добре е с гриловани зеленчуци. Опитайте, но няма да е същото, защото в ресторант-грил „Балканска скара“ можете да слушате на живо Нено Илиев. Талантливият певец и акордеонист получава от баща си първия си акордеон на своя 5-ти рожден ден. Дарбата му да пее също не остава скрита дълго време. На 16 години  издава първия си албум, заедно с виртуоза на цимбала, големия музикант Анжело Маликов. В продължение на няколко години, до 2007 год., Нено е вокал на оркестъра на Мартин Любенов, с който концертира на много световни фестивални сцени. През 2008 година събира своя банда - „RomaNeno“, в която традиционната ромска музика среща джаза по един красив и неустоим начин. Работното време на ресторанта е от 11:00 до 23:00 часа За резервации 0885 853 961 – Десислава Трифонова
c