Бизнес

90 фирми ще участват в „Селското стопанство и всичко за него”

90 фирми са заявили до момента участие в 26-то Международно изложение „Селското стопанство и всичко за него”, съобщават от „Добрички панаир” АД. Форумът ще се проведе в периода  28 – 31 август, в СК „Простор” в Добрич.

Интерес проявяват фирми, предлагащи етерично – маслени култури, към които все повече земеделци в Добруджа се насочват, както и техника за обслужването им. От „Добрички панаир” отчитат до момента 25%  ръст на фирми,  които за първи път ще участват в изложението. Директно участие са заявили фирми от Гърция, Турция, Украйна и Румъния.

Тематиката на изложението, както всяка година, е едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, препарати за растителна защита, семена и посадъчен материал, резервни части, масла и смазочни материали, автомобили.

В дните  28 и 29 август ще се проведе  Съвместна инициатива на Сдружение „Черноморски център за развитие“, Добрички панаир и Сдружение „Маре Нострум“, Румъния, в реализирането на проект „Румъно- Българска органична предприемаческа мрежа“ по програма Интерег Румъния- България. Целта на мрежата е да организира и промотира производители и дистрибутори на биологични храни от двете страни, като им даде възможност да участват в различни национални и международни   форуми изложения, панаири и фестивали, представяйки себе си и  Добруджанския регион с неговата биологично чиста продукция. Устойчивостта на мрежата се гарантира и от интернет платформата, в която всеки производител ще има възможност да излага продукцията си, както и да получава актуална информация за действащите национални и международни регулации. Инициатива е и двудневният фестивал „Даровете на природата“, по време на изложението на Добрички панаир. Фестивалът ще е среща на производители на био продукти от Добричкия регион и област Констанца. Предвиждат се работилници за деца, дегустации с участие на румънски и български ресторантьори, семинари по сертифициране на био продукти, актуални програми и потенциални инвеститори за финансиране на биопроизводство.

Официалното откриване е предвидено за 28 август 2018 г. от 10:00 ч.

На официална вечеря ще бъдат връчени наградите на Добрички панаир АД.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *