Бизнес Водещи новини - дясно Тервел

Близо 500 тона плодове ще преработва ново предприятие край Тервел

Ново предприятие за преработка на плодове ще бъде изградено в землището на село Зърнево, община Тервел, става ясно от инвестиционното предложение на „ИСМ-91 – ИСА САЛИ”, публикувано на сайта на Общината.

Предприятието, освен с производство на плодови сокове, ще се занимава и с производство на пелети от слама и други растителни отпадъци. То ще се простира на площ 7,574 декара.

Ще се преработват плодове от собствените градини на инвеститора. Соковете ще се произвеждат от пресни плодове без добавяне на захар и консерванти, като ще се коригират с ябълков, вишнев или друг плодов концентрат, следвайки новите тенденции на здравословното хранене, се посочва в инвестиционното намерение.

Предприятието ще разполага и със собствена лаборатория за контрол на качеството.

Годишното производство на цеха се очаква да достигне 380-480 тона. При въвеждане на двусменен режим на работа, капацитетът ще се увеличи.

Реализацията на проекта е свързана с внедряването на съвременни производствени мощности и технологични схеми, съобразно пазарните изисквания за качество, хигиена, безопасност и трайност на произвежданите храни.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.