Добричка Спорт

Спортен празник „Да спортуваме заедно“ се проведе на стадиона в с. Карапелит

Спортен  празник „Да спортуваме заедно“, под мотото „Не на насилието и агресията в училищата“, се проведе днес на стадиона в село Карапелит. Той бе организиран от Община Добричка и е част от плана за дейности на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Спортният празник бе открит от кмета инж.Тошко Петков, който бе и негов патрон. Той пожела успехи, спортсменски дух  и отлични резултати в спортната надпревара. Гости на празника бяха общински съветници, членове на кметския екип, кметът на Карапелит Иван Стоянов, кметове на кметства, директори и учители от училищата от община Добричка.

Ученици от  училищата в община Добричка се изявиха в различни спортни   дисциплини, след които волейбол, тенис на маса, шах и лека атлетика. В надпреварите се включиха ОУ „Васил Левски“ – с. Хитово, ОУ „Климент Охридски“ – с. Смолница, Обединено училище  „Добри Войников“ – с. Победа, Средно училище „Н.Й.Вапцаров“ – с. Карапелит, ОУ „Хр.Ботев“ – с.Стожер, ОУ „Отец Паисий“ – с.Овчарово, ОУ „Св. св.Кирил и Методий“ – с. Ведрина, Обединено училище „П.К.Яворов“ – с. Стефаново, ОУ „Н.Рилски“ – с. Ловчанци.

В спортната дисциплина „Хвърляне на топка“ се включиха  инж.Тошко Петков, заместникът му Дико Иванов и общинският съветник Павел Колев.

След приключване на дисциплините, всички участници бяха наградени от кмета.

Крайно класиране:

 

1.Лека атлетика-отборно класиране

1.Първо място–Средно училище „Никола Вапцаров“село Карапелит-получи купата на община Добричка за първо място- лека атлетика, флагче, грамота за участие и топка.

2.Второ място-Обединено училище „Добри Войников“ село Победа- флагче, грамота за участие и топка.

3.Трето място-Основно училище „Климент Охридски“ село Смолница- флагче, грамота за участие и топка.

Останалите участници от училищата в селата: Стожер, Ведрина, Ловчанци, Овчарово и Хитово получиха грамота за участие и топка.

 

2.Волейбол

1.Първо място–Обединено училище „Добри Войников“ село Победа получи купата на община Добричка за първо място- волейбол, флагче, грамота за участие и волейболна топка.

2.Второ място-Основно училище  „Христо Ботев“-Стожер- флагче, грамота за участие и волейболна топка.

 

3.Шах-отборно класиране

1.Първо място–ОУ-Хитово получи купата на община Добричка за първо място- шах, флагче, грамота за участие и игра шах.

1.Второ място–Средно училище „Никола Вапцаров“село Карапелит-получи флагче, грамота за участие и игра шах.

3.Трето място -Обединено училище „Добри Войников“ село Победа  флагче, грамота за участие и игра шах.

 

  1. Тенис на маса – отборно класиране

1.Първо място–Обединено училище „Пейо Яворов“ село Стефаново получи купата на община Добричка за първо място- тенис на маса, флагче, грамота за участие и комплект за тенис на маса.

  1. Второ място-Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ село Ведрина- флагче, грамота за участие и комплект за тенис на маса.

3.Трето  място-Обединено училище „Добри Войников“ село Победа- флагче, грамота за участие и комплект за тенис на маса.

Останалите участници от училищата в селата: Стожер, Ловчанци, Овчарово, Смолница и Хитово получиха грамота за участие и топка.

 

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.