Водещи новини - дясно Спорт

Представят в Добрич възможностите за спортни стипендии в САЩ

Презентация и безплатни консултации във връзка с възможностите за спортни стипендии в САЩ на агенцията Athletes USA ще се проведе в събота, на 21 април, от 13:00 часа, в парк хотел „Изида” в Добрич. Презентацията се организира от Сдружение „Приятели на Добруджа”.
Athletes USA е организацията, която помага на талантливи млади спортисти да кандидатстват за спортни стипендии в американските университети и колежи. Тя е водещата в света агенция за спортни стипендии в САЩ с мрежа от 3 000 университета и колежа, и над 22 000 колежански треньора в 22 вида спорт. Централата ни е в Маями, Флорида, където работят над 100 скаута ангажирани с мениджмънта на спортистите-студенти от нашите 30 глобални локации. От 2014 година агенцията Athletes USA има официално представителство и в България, чийто екип отговаря за цяла Източна Европа. До днес чрез агенцията Athletes USA в САЩ са изпратени над 2500 студенти -спортисти в световен мащаб, като само от България са заминали повече от 70 момчета и момичета.
Годишните приходи на колежанските спортни програми в САЩ, включително телевизионни права, продажби на билети, продажби на спортни сувенири и спонсорство, възлизат на 6 милиарда долара. Броят на бившите и настоящи студенти-спортисти от 107 държави, които са участвали на последните Олимпийски Игри в Рио, са 1018. Олимпийските медали в Рио, завоювани от бивши и настоящи студенти-спортисти на Stanford University, са 26.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.