Водещи новини - дясно Спорт

Пенко Коев спечели Великденския табла турнир

Пенко Коев е победителят от Великденския табла турнир, който ГЕРБ-Добрич организира в навечерието на светлия християнски празник.

В състезанието участниците, сред които и четири дами, играха по точкова система до 5 точки чрез елиминиране.

Сред състезателите бяха бившият треньор на националния отбор по волейбол Георги Василев и един от най-успешните състезатели по спортен бридж Милена Николова. В турнира се включиха и трима представители на териториалната организация на глухите.

Жребият отреди един срещу друг в началото на играта да застанат победителите от Коледния и Осмомартенски турнири, Пенко Коев и Галин Михайлов.

Съдия на турнира бе Красимир Масурски.

На финала трето и четвърто място си оспорваха Ивелина Недкова и Атанас Бакларов, като дамата зае почетното четвърто място. Бронзовия медал и купата за трето място спечели Атанас Бакларов. На второ място се класира Димитър Димитров. Първи стана 49-годишният Пенко Коев, който има частен бизнес и редовно участва в табла турнири.

Народният представител Даниела Димитрова награди победителите и им връчи красивите купи и медали от състезанието, както и парични награди, осигурени с лични средства от нея. Тя благодари на всички за отделеното време и отправи пожелания за светли празници, топлина в дома, здраве и успех. Козунаци за празника имаше за всички участници в турнира.

Състезателите споделиха своето задоволство от организацията на състезанието. Те предложиха табла турнирите да продължат. Следващият ще бъде организиран по повод Деня на Добрич – 25 септември, като идеята е за него да бъдат поканени и състезатели от чужбина

Състезателите играха на професионални табли, на които преди две години в Албена бе поставен рекорд на ГИНЕС за най-много играещи табла на едно място в рамките на един час. Те бяха предоставени с любезното съдействие на „Леопард Трейдинг“.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.