Спорт

Радосвета Симеонова ще представя България на Балканиадата по маратон

Националката Радосвета Симеонова от СКЛА „ Добруджа 99” получи покана от Българската Федерация по Лека атлетика да представя България на Балканския шампионат този месец.

След многобройните успехи на талантливата състезателка през изминалата година, сред тях най- значим бе защитената шампионска титла на Софийския маратон 2017 г. Там ,тя постави най- добрия български резултат, който е и нейн личен рекорд (2:46:09). С това, тя си извоюва правото да бъде и единствения български представител на предстоящият маратон.
Днес тя излетя за Лимасол (Кипър), заедно с личния си треньор Еманоела Радева, а на 18 март ще защитава името на страната си. Напомняме, че на Симеонова не и достигнаха едва 10 сек. за покриване на маратонския норматив, определен от БФЛА.
Състезателката от Добрич отива с една единствена цел – покриване на норматив по маратон за Европейско първенство в Берлин през август месец.
„За първи път ще бягам маратон през март месец. Функционално се чувствам добре, подготвена съм… очаквам най- хубавото да се случи! Маратонските дистанции за непредвидими и въпреки това съм оптимистично настроена – Всичко или нищо…! „, сподели преди отпътуването Симеонова.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.