Бизнес

Сериозен интерес към продукцията на добруджанските овощари

Добруджанският съюз на овощарите бе представен на световното изложение Fruit Logistica в Берлин, което се проведе от 7 до 9 февруари, съобщи Юлиян Димитров, който е един от членовете му.

Със съдействието на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) в престижния форум се включиха три български браншови съюза – Добруджанският съюз на овощарите, Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция и Съюзът на дунавските овощари. Членовете им се представиха на националния щанд на България, финансиран от министерството. Държавата пое разходите за участието на нашите фирми – логистика, транспорт, рекламни материали. На изложението присъства и представител на МЗХГ.

Добруджанският овощарски съюз участва с рекламни материали и продукция – натурални сокове и сушени плодове, на фирмите „Екофрут” ЕООД, ЕТ „ИСМ”, „Джамбо-Л” ЕООД и „Мики 87-89” ЕООД.

„Още първия ден гръцки фирми и представители за Югоизточна Европа за продажба на биоплодове и конвенционална продукция, проявиха сериозен интерес към нашия асортимент. Те заявиха готовност да изкупуват продукция от региона – сокове и сушени плодове”, обясни Димитров.

Българските участници в изложението се запознаха и с новостите при техниката за овощарството, която дава възможност да се развива и подобрява производството.

Намерението на членовете на Добруджанският съюз на овощарите е да участват със самостоятелен щанд на следващото, също много престижно, изложение през октомври в Букурещ.

Целта на съюза е да търсим съюзници сред овощарите, да ги обединяваме, за да не се допусне унищожаване след няколко години на овощните насаждения у нас, коментира Димитров.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.