Бизнес Добрич

НАП запечата китайски магазин в търговски център в Добрич

НАП запечата голям магазин за китайски стоки в търговски център в Добрич заради установени данъчни нарушения, съобщават от местната приходна администрация. Обектът е сред първите, обявени в интернет страницата на агенцията с достъпни списъци на търговци и тяхното местонахождение, спрямо които се налага принудителната административна мярка “запечатване”.
Софтуерът на НАП за дистанционно наблюдение на касовите апарати е открил, че търговският обект в центъра на Добрич отчита нереално ниски обороти. Данъчните са извършили контролна покупка в магазина. Служителите са установили, че покупките не се отразяват на касовия апарат, който има връзка с приходната агенция, а се издават касови бележки от компютърна система с нефискален принтер. За такива касови бележки, издавани на клиенти на магазина, има подадени жалби в НАП, посочват от местния офис на агенцията.
Данъчните са извършили проверка на магазина и през 2015 г., когато са съставени седем акта за същото нарушение. Заради системните нарушения на данъчните закони магазинът ще остане запечатан за максимално предвидения от закона срок от 30 дни, посочва Красимир Павлов, старши експерт в звено “Комуникации”. След това касовият апарат на обекта ще бъде поставен под засилено дистанционно наблюдение и при установяване на нови нарушения отново ще бъде наложена административната мярка “запечатване”.
От НАП-Добрич напомнят, че за всяка покупка на стоки и услуги срещу заплащане в брой трябва да се издава касова бележка, на която в долния ляв ъгъл задължително трябва да е изобразена картата на България около индекса BG.

Снимка: НАП

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.