Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

10-годишната Елиф Фикрет от Добрич с бронз от Балканското първенство по карате

10-годишната състезателка на карате клуб „Добруджа“ Елиф Фикрет завоюва бронзов медал на Балканското първенство по карате за деца 2024. Отличието й е на кумите, девойки +40 кг.

Елиф бе част от националния отбор на България, който представи страната ни на

28-ото Балканско първенство за деца в Истанбул, Турция. България завоюва два златни медала на Стефани Георгиева и Андрей Стоянов, два сребърни медала на Ангел Тонев и Александър Иванов, три бронзови - на Маргарита Михайлова, Елиф Фикрет и Рая Йорданова.

В много силна конкуренция и безмилостни битки, България зае 7-мо място в крайното комплексно класиране по медали. Като част от делегацията на националния отбор бяха и трима съдии, Любина Стаменова, Красен Хаджиев и Георги Йосифов.

"България показа, че това е бъдещото поколение от деца с което ще се работи и ще се разчита за изграждането на национални състезатели за по-горните възрастови групи. Благодарим и на всички треньори за неуморната работа през тези четири дни", посочват от федерацията. Ръководството й поздравява всички медалисти и участници и им пожелава още много успехи за напред.

c