„Гозбите на Добруджа" събра жители на областта да опитат традиционна храна
Лучник, Мамалига, Пилешка яхния и Лучено със сини сливи бяха гозбите, на които се насладиха посетителите на събитието, което се провежда паралелно с двудневното изложение на местни продукти, организирано от Министерството на земеделието
![](.//i/2023/03/27/247417.jpg)
Традиционни гозби от Добруджа бяха изложени за дегустация на кулинарни празник "Гозбите на Добруджа". Събитието откри Стефан Спасов, началник на отдел „Водено от общностите местно развитие“.
Лучник, Мамалига, Пилешка яхния и Лучено със сини сливи бяха гозбите, на които се насладиха посетителите на събитието, което се провежда паралелно с двудневното изложение на местни продукти, организирано от Министерството на земеделието, на което 65 малки регионални фирми представят местни продукти.
"Това събитие се превръща в традиционно, вече от три години. Искаме да подкрепим местните производители на храни, които не са представени в големите търговски вериги. Ще направим и календар, в който от рано да се знае в кой град, какви производители и продукти ще бъдат представени", каза Стефан Спасов.