Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

“Концерти за малчугани и великани“ ще представи в Добрич латино с Ире Васкес от Куба & SunDessi

Една истинска фиеста очаква малки и големи на 29 април, събота от 11.00 часа пред ресторант „Мечока Бен“. Творческият проект “Концерти за малчугани и великани“ ще представи латино с Ире Васкес от Куба & SunDessi. През 2021 г. в гр. Варна „Концерти за малчугани и великани“ получи престижния приз ПроКултура в категория Културна организация – годишна награда 2020 – 2021 за принос за развитието на достъпа на младите хора до култура, а в гр. Казанлък ръководителят на проекта Тина Коилова беше удостоена с почетен знак „Музикант с мисии” за провеждането на „Концерти за малчугани и великани“ в две поредни години като фестивална програма за децата на гр. Казанлък по проект „Мисии”. От фондация „Петко Груев Стайнов“ получиха грамота с благодарност за принос в популяризирането на музикалното творчество на Петко Стайнов. Грамота на благодарност от Центъра за работа с деца на улицата – гр. Долна Баня и Преходно жилище за деца – гр. Долна Баня за проведено образователно – интерактивно събитие. Ръководителят на проекта Тина Коилова е родена в гр. Пловдив. Завършва НУМТИ „Добрин Петков” в родния си град, където учи класическо пеене и виолончело. След това завършва бакалавър в СУ „Св. Климент Охридски” по спец. „Музикална педагогика” с класическо пеене. Следват и още три магистърски степени в СУ „Св. Климент Охридски” - Музикална педагогика” с виолончело, „Образователен мениджмънт“ и „Културология”. Участва в майсторски класове, курсове по мениджмънт, срещи, културни форуми и други. От 1999 г. до сега в различни периоди е организатор, реклама и ПР на събития в областта на културата към Община Пловдив, Община Асеновград, Национална агенция „Музика”, Софийска филхармония, МФ „Софийски музикални седмици”, Плевенска филхармония, Д Мюзик ЕООД и др. Лектор в проект по Еразъм +. Удостоена е с почетен знак „Музикант с мисии” по проект „Мисии” в гр. Казанлък. Взима участие в концерти на НУМТИ „Добрин Петков”, както и в различни културни програми на Община Пловдив, Концерти за СУ „Св. Климент Охридски”, Белла Рок Фест 2014, 2015, 2016 г., Концерт празник на Мира в гр. София, „Остров на музиката” на Културен дом „Средец”, VIII среща на Младежки парламент гр. Враца, Младежки дом, Ботеви празници гр. Враца, Празник на гр. Правец, Еко фестивал „Казанлък” и др. Основен организатор на „Македонска културна вечер“ в Дом на киното, „Експериментално” - модно ревю в Зала „България”, „Концерти за малчугани и великани”, три мащабни проекта на Открита сцена „Лятна естрада” - “D.VINE in Love”, “Ladies’ night”, Ladies in Red” и др.

ИРЕНЯ ВАСКЕС и ДЕСИСЛАВА ПЕТКОВА – Ire Vasques & SunDessi - Клавишни и перкусионни инструменти – Кубинска и испанска музика

Иреня Васкес завършва средно музикално училище с пиано и фагот. В България е преподавател по Музика и други арт дисциплини на деца в предучилищна възраст. От 18 години живее и твори тук. Свирила е с едни от най-добрите ни латино музиканти-Калин Вельов, Искрен Пецов, Мартин Ташев, Дел Падре и други. През 2015 г. е солист на представителен концерт на БНР. Има своя музикална формация. Чрез музиката си свири и пее за Куба и за цяла Латинска Америка и отправя послания за това колко хубав е животът. 

Десислава Петкова е една от малкото жени, натоварили се с тежката задача на барабанист. Родена е гр. София. В чест на завършването й в Нов Български Университет – специалност музика, поп и джаз ударни инструменти, се осъществява и първият концерт на група D.VINE, в която самата тя участва и до днес. Освен огромната й любов към музиката, Десислава се занимава усилено с политология и политически науки, както и с изучаването на френски език. Приветлива и артистична личност, с опит в провеждането на детски образователни събития.

Яна Иванова – артистичен музикален аниматор. Завършва средно специално образование – художник, дизайнер на интериор през 1999 г. Получава висшето си образование от Софийски университет, специалност Музикална педагогика през 2018 г., а към момента е учител по Музика с педагогически стаж от 4 години. През годините получава множество отличия и награди, сред които: Международен конкурс за нова авторска детска песен „Златни искри” 2017 г., Национален детско-юношески конкурс „Орфеева дарба”, Детски фестивал „Под дъгата” и др. Отличава се със своите комуникативни умения – умее да привлича вниманието, да провокира, да мотивира и стимулира мисловната дейност на децата. С опит в организирането и реализирането на тържества и мероприятия с образователен характер.

c