Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Зала „Добрич“ на крака за моноспектакъла „Пистолет в торнадо“ на Весела Бабинова (СНИМКИ)

В Концертна зала „Добрич“ се състоя дългоочакваният моноспектакъл „Пистолет в торнадо“, който привлече вниманието на множество почитатели на театралното изкуство. В главната роля блестящо се превъплъти актрисата Весела Бабинова, а публиката не скри възторга си, аплодирайки на крака по време на финала.

Сюжетът на пиесата, написана от Лорън Гъндърсън, е тясно обвързан с темите на Хамлетовия монолог „Да бъдеш или да не бъдеш“. Историята разказва за Анджела, която се крие в мазето си по време на торнадо, предавайки на живо случващото се в социалните мрежи. Докато животът ѝ е в опасност, Анджела разчита на своето чувство за хумор, за да се справи със страховете си и хаоса около нея.

Режисьор на спектакъла е Васил Дуев – Тайг, сценографията и костюмите са дело на Елис Вели, а музиката е създадена от Антони Рикев.

„Пистолет в торнадо“ е втората постановка на продуцентското дуо „BREAK A LEG” Луиза Григорова-Макариев и Александър Сано, след успеха на „ОТБЛИЗО“. Весела Бабинова, носителка на награди „АСКЕР“ и „ИКАР“, също спечели награда „ИКАР“ за водеща женска роля в този спектакъл, който бе удостоен и с „ИКАР“ на публиката за „Най-добро драматично представление“.

Снощи залата в Добрич беше препълнена, а в края на представлението зрителите дълго аплодираха на крака, признателни за невероятното изпълнение на Весела Бабинова и цялостното въздействие на спектакъла.

c