Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Юрген Клоп е сигурен, че ще намери подходящо решение за отсъстващите в състава на Ливърпул през януари

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ще се изправи пред изключително важните мачове на тима през януари без топ реализатора на отбора Мохамед Салах, но е уверен, че може да намери подходящо решение сред опциите в атака, които има на разположение.
Салах ще бъде ангажиран с националния тим на Египет в турнира за Купата на африканските нации след гостуването на Нюкасъл на 1 януари. С този двубой ще бъде сложено началото на поредицата от поне шест мача, която включва среща с Арсенал в турнира ФА Къп и два мача от полуфинала в турнира за Купата на лигата срещу Фулъм.
Мохамед Салах е втори в класацията при голмайсторите във Висшата лига с 12 попадения, изоставайки само от нападателя на Манчестър Сити Ерлинг Холанд.
„Не за първи път имаме такъв случай. Това е нормална ситуация, при която губиш голмайстора си, но сме били и в по-лошо положение в миналото, когато и Салах, и Садио Мане отсъстваха“, коментира Юрген Клоп.
„Успяхме някак да се справим, а обикновено някой от тях продължаваше доста далеч в турнира, което направи ситуацията още по-трудна“, добави германският специалист.
„Знаехме, че Салах ще трябва да пътува, а Уатару Ендо ще участва на турнира за Купата на Азия (който се играе по същото време), така че това е положението. Ще трябва да се справим и ще го направим. Бихме намерили решения и днес, а надявам се и след мача с Нюкасъл също“, каза още Клоп.
Завръщането на Диого Жота бе позитивен момент за Ливърпул в последните дни.
„Завръщането на всяко от момчетата е изключително важно, а това на Диого е особено важно. Всички са много позитивни. Важно е да има ротация в състава, а със заминаването на Салах и Ендо ще имаме нужда от всички“, продължи Юрген Клоп.
Той потвърди, че възстановяването на Анди Робъртсън продължава и той ще остане извън игра през целия месец януари.

c