Петък, 10 май 2024

10.05.2024

Последвайте ни

Взривиха мината и дрона в морето край Тюленово (ВИДЕО)

Боеприпасът е бил 82-мм минохвъргачен осколъчно-фугасен - районът, в радиус от 150 м. е обезопасен

Обезвредиха на място край Тюленово намерената мина, няма щети и пострадали. По-рано днес там пристигна екип сапьори, които обследваха боеприпаса. Решили са, че той трябва да бъде обезвреден на място.

Няма щети и пострадали. От снощи районът беше отцепен. Настанените в близките хотели са били изведени, а прозорците отворени, за да не се потрошат от взрива.

След пристигане в района, където са открити дронът и прикрепеният към него боеприпас, военнослужещите от състава на модулното формирование от Военноморските сили извършиха оглед и обследване на обектите, съобщават от щаба на Военоморските сили в България.

Установено е че към дронът е прикрепен 82-мм минохвъргачен осколъчно-фугасен боеприпас.  На място специалистите са преценили, че поради силно увреденото му състояние, преместването и превозването на боеприпаса до полигон или друго, подходящо за обезвреждане, място е невъзможно. Взето е решение да бъде унищожен с контролиран взрив на мястото, където е открит.

Районът, в радиус от 150 м. около боеприпаса, е обезопасен. Хората, обитаващи намиращите се в близост сгради, са предупредени за стриктно спазване на указаните им мерки за безопасност.

На място е била и областният управител на Добрич Йорданка Костадинова.

c