Неделя, 16 юни 2024

16.06.2024

Последвайте ни

Областният управител на Добрич ще направи оглед на района с намерената мина

Веднага след получаване на сигнала от тел. 112 снощи Йорданка Костадинова е провела разговор с командира на ВМС

Областният управител Йорданка Костадинова ще извърши лично оглед на място, където е открит дрон с боеприпас. Веднага след получаване на сигнала от единния телефонен спешен номер 112 снощи при дежурния в Областен съвет по сигурност Йорданка Костадинова е подала уведомление до началника на отбраната на Българската армия адмирал Емил Ефтимов и до командира на Военно-морските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Провела е разговор и по телефон с командира на ВМС за гарантиране сигурността на жителите на село Тюленово.

„От полицията ме увериха, че районът е отцепен“ – каза Й. Костадинова и допълни, че ВМС са заявили, че група за обезвреждане ще бъде на място, за да проучи и обезвреди при необходимост боеприпаса.

Припомняме, че собственик на хотел в Тюленово е подал сигнал на тел. 112 за забелязан във водата предмет, наподобяващ малък самолет /дрон/ и към него прикрепен предмет наподобяващ боеприпас. Уведомени са ОД на МВР-Добрич, РД ПБЗН-Добрич и ОД при Общинския съвет по сигурност-Шабла.

МВР са изпратили патрул на място, който е извършил проверка и информацията е предадена на ОД на НКВЦ и на ОД на ВМС-Варна. Изготвено е искане за военно формирование за обезвреждане на невзривения боеприпас. Групата от специалисти вече е на място, извършват оглед и ще се предприемат действия по обезвреждане на боеприпаса.

c