Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Второто издание на Фестивала на детското творчество "Добротеа" се провежда в Добрич

Сдружение "Нoва Арт Проджект" кани деца, родители, баби, дядовци и приятели днес в Летния театър в Добрич на второто издание на Фестивала на детското творчество "Добротеа".

Организаторите на празника са подготвили разнообразна програма с участието на деца от различни формации в града, сред които вокалните студия "Шайнинг войсес" с ръководител Жана Стефанова, "Зонели" с ръководител Елeна Карабельова, „Voiceroom Nelly Gregory“ с ръководител Мария-Габриела Русева, фолклорна певческа група "Жътвари" с ръководител Станислава Стефанова, ученици от музикалните паралелки на СУ "Климент Охридски" с ръководители Атанас Капитанов и Милена Пеева, хореографска група за фолклорни танци с ръководител Гергана Димитрова, ученици от частна гимназия "Леонардо да Винчи" с ръководители Габриела Писанова и Детелина Василева,  певческа група и детски състав, вокална група към Арт център „Палитра“ с ръководител Анелия Иванова, школа "Доминанта" с ученици по китара с ръководител Маринела Желева, възпитаници на читалище "Мевляна" с ръководител Нуртен Кьосе. Ще участват още  6-годишната Магдалена Костадинова, ученици от ЧПГ "Райко Цончев", които ще прочетат своите прекрасни есета.

Ще се предлагат сувенири от "Неди Арт". В Летния театър са и децата от Арт клуб "Цветно" с ръководител Олга Иванова и всеки ще може да се включи към тях и да рисува. Ще могат да рисуват и върху балони.

Събитието дава възможност на малки и големи да рисуват, пеят, свирят, да се запознават и веселят. Ще има и клоун, който ще зареди с много настроение.

На място ще могат да се разгледат детските книжки на Петя Петрова и Атанаска Георгиева. 

Снимка: Архив

c